VOF CONTRACT MET BEGELEIDING

Brainstormen

WAAROM STEL JE EEN VOF OVEREENKOMST OP

Bij een samenwerking is het altijd erg belangrijk om goede afspraken te maken en deze op papier te zetten. Dit geldt vanzelfsprekend ook als je een vof gaat oprichten, of al hebt opgericht. Het liefst leg je de afspraken al voordat je gaat samenwerken vast. Achteraf heb je dan minder probelemen.


Wat gebeurt er als jullie gaan stoppen of als een van jullie wilt uittreden? Misschien voert een van jullie de taken slecht uit. Denk ook goed na over hoe de opbrengst en de kosten verdeeld worden.


Het maken van goede afspraken is van belang als je gaat samenwerken in een vof. Goede afspraken maken is niet altijd even gemakkelijk. Soms zijn niet alle afspraken realistisch of uitvoerbaar. Een jurist kan jullie helpen bij het maken van goede afspraken.

Presentatie

ONDERSTEUNING BIJ HET MAKEN VAN AFSPRAKEN VOOR EEN VOF OVEREENKOMST

Zoals in de vorige alinea terugkomt, is het maken van goede afspraken belangrijk als je met iemand (of met meerdere personen) gaat samenwerken in een vennootschap onder firma. Vaak wordt er later toch anders over bepaalde onderwerpen gedacht terwijl men van te voren ervan overtuigd was er hetzelfde over te denken. Een geschil is dan snel ontstaan.


Onderwerpen worden niet altijd uitvoerig genoeg besproken met als gevolg dat er wordt aangenomen dat iedereen er hetzelfde over dacht. Of wellicht was iemand even niet aan het opletten en ging een voor hem toch wel belangrijk onderwerp langs hem heen. Of misschien durfde iemand toch niet helemaal zijn mening te geven. Vergeet ook niet dat meningen kunnen veranderen. Het kan dus zijn dat doordat iemand van mening is veranderd, jullie niet meer hetzelfde over afspraken denken.


Om ervoor te zorgen dat je dit soort problemen op tijd tackelt, is het belangrijk om geen belangrijke onderwerpen te vergeten en dat alle afspraken realistisch en uitvoerbaar zijn. Het is verstandig om daarbij een juridisch expert in te schakelen. Deze expert zorgt er voor dat jullie op een zo goed mogelijke wijze kunnen samenwerken en dat mogelijke conflicten zo goed mogelijk zijn ondervangen.

Buiten vergaderen

VOORDELEN VAN BEGELEIDING BIJ HET OPSTELLEN VAN EEN VOF CONTRACT

Je hoeft niet zelf te verzinnen wat je wil bespreken. Hierdoor weet je zeker dat je alle belangrijke punten goed bespreekt. Een juridisch expert neemt jullie aan de hand van een secuur opgestelde checklist mee langs alle belangrijke onderwerpen. Er is vanzelfsprekend genoeg ruimte om extra afspraken te maken. Een van de belangrijkste voordelen van begeleiding in dit traject is dat je een juridisch professional hebt die advies kan geven over alle vragen die hebt over het opstellen van een vennootschap onder firma contract.