top of page
Vergadering op werk

WAAROM EEN CONTRACT LATEN OPSTELLEN?

Het is van belang om afspraken goed op schrift te zetten. Het laten opstellen van een goed contract is daarom erg belangrijk. In een overeenkomst is het erg belangrijk dat alle juridische afspraken correct worden opgenomen. Nare verrassingen sluit je zo uit. Als er onverhoopt ruzie ontstaat, dan kun je met het contract bewijzen wat je hebt afgesproken.

Home: Over
Image by DocuSign

In Nederland kennen we iets dat contractsvrijheid heet. Contractsvrijheid houdt in dat je in de meeste gevallen zelf mag bepalen wat je afspreekt en met wie je dat doet. Dat is fijn, maar soms moet je wel weten wat je doet. In de wet zijn er voor bepaalde overeenkomsten namelijk regels bepaald. Tevens kent de wet ook veel uitzonderingsmogelijkheden. Deze moet je wel kennen. Als je niet goed oplet, dan is een freelance overeenkomst zomaar een arbeidsovereenkomst.

Home: Over

In een goede overeenkomst wordt er gekeken naar toekomstige situaties en voldoet hij aan alle regels. Voor jouw juridische positie, maar ook voor jouw onderhandelingspositie, is het erg belangrijk dat de overeenkomst correct is opgesteld. Je weet maar nooit welke omstandigheden wijzigen of dat er ruzie ontstaat. Je hebt immers goede afspraken gemaakt over jouw rechten en plichten.


Als er grote belangen spelen, dan is het verstandig om de overeenkomst door een juridisch expert op te laten stellen. Een jurist kan de overeenkomst in zo een geval beter opstellen. Iemand die van de hoed en de rand weet.

Image by Nathan Dumlao
Home: Over
bottom of page